Elektrotechnische tekeningen

Compertius beheert uw elektrotechnische tekeningen. Die zijn essentieel voor veilig gebouwbeheer. Op deze tekeningen staat namelijk de opbouw van de elektrische installatie. Deze tekeningen zijn nodig voor het veilig beheren, onderhouden en aanpassen van de elektrische installatie. Conform de normen NEN 1010 en NEN 3140 bent u verplicht om te beschikken over actuele en juiste tekeningen van de elektrische installatie. Zonder goede en bijgewerkte elektrische tekeningen is het onmogelijk uw vastgoed veilig en conform de eisen te beheren.

Welke elektrotechnische tekeningen zijn essentieel?

Voor betrouwbaar vastgoedbeheer moet u minimaal beschikken over duidelijke bijgewerkte tekeningen van de elektrische installatie, groepenkastverklaringen, tekeningen van de brandmeldinstallatie voor uw eigen beheer de beveiligingsinstallatie en de ICT-installatie. Deze tekeningen zijn de basis voor onderhoud, inspecties, (brand-)veilig gebruik en indelingen.

Compertius zorgt voor actuele elektrotechnische tekeningen

Wij gaan ervoor zorgen dat u weer beschikt over de juiste, actuele elektrotechnische tekeningen. Wij zoeken de laatste versies op in uw archief, of in het archief van onderhoudspartijen of de gemeente. Wij zorgen dat deze digitaal beschikbaar zijn en dat deze kloppen met de huidige situatie. Op basis van deze bijgewerkte tekeningen kunnen wij tal van diensten verzorgen. Denk aan een NEN 3140-rapportage, energieanalyses etc.

Compertius draagt zorg voor de integrale aanpak, indeling, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch!

De Technisch Informatie Beheerders van Compertius zijn ervaren gebouwadviseurs en denken graag met u mee. Wij weten als geen ander dat een aanpassing van de bouwkundige situatie of indeling gevolgen heeft voor de elektrische installatie of het klimaat. Wij zijn in staat om deze aanpassing integraal door te voeren. Hiermee zorgt u dat een indelingsaanpassing geen klimaatklachten tot gevolg heeft, dat de verdeling van de verlichting nog steeds klopt en dat de (brand)veiligheid in orde blijft.

Hoe stellen wij de informatie beschikbaar?

Voor onze klanten hebben wij het 'Compertius OGdata'. In OGdata slaan wij op onze beveiligde servers de informatie digitaal op. Deze servers voldoen aan de ISO 27001-criteria qua informatieveiligheid (onder andere door two-factor authentication). Onze klanten kunnen met hun unieke code en two-factor authentication inloggen in hun portal en beschikken dus altijd, realtime, over de laatste en meest recente informatie.

Inmeten van de elektrische installatie van uw vastgoed?

Compertius is dé partij voor het snel en vakkundig inmeten van de elektrische installatie van uw vastgoed. Onze ervaren NEN 3140-inspecteurs zijn in staat om zelfs zonder enige beschikbare tekening uw elektrische installatie in kaart te brengen, van de netvoeding tot en met het laatste stopcontact (wandcontactdoos).

Onze inspecteurs zijn degelijk opgeleid, ervaren en NEN 3140-gecertificeerd, onze rapportages zijn betrouwbaar.

CAD, StabiCAD, Nordined, BIM of BIM-ready?

Wij leveren uw tekeningen op in het door u gewenste formaat. Wij adviseren u hier graag in. Voor veel toepassingen volstaan de gewone CAD-tekeningen, voor modern vastgoedbeheer en complexere gebouwen is Compertius de specialist op het gebied van “database gestuurd CAD-tekenwerk" als StabiCAD en Nordined. Voor moderne vastgoedbeheer stappen wij direct over naar BIM 3D-tekeningen.

Onze klanten