Technische documentatie

Modern vastgoedbeheer (asset management) is gebaseerd op het hebben, beheren en beschikbaar stellen van de juiste informatie. Compertius is gespecialiseerd in het samenstellen van de informatie die benodigd is voor het beheren van uw vastgoed.

Welke informatie is essentieel?

Compertius weet als geen ander welke informatie nodig is voor het vastgoedbeheer. Voor iedere vastgoedeigenaar en beheerder is het zaak dat op een eenduidige manier alle informatie beheerd wordt die nodig is om op een verantwoorde manier het vastgoed te beheren en risicoloos te exploiteren.

Richting gebruikers en huurders zijn de oppervlaktes van belang, vaak vastgelegd in de NEN 2580-rapportage.

Voor het beheer van het vastgoed is veel informatie van belang. Denk hierbij aan de oorspronkelijke bouw- en omgevingsvergunning, brandveilig gebruik (gebruiksvergunning), milieuvergunning en ook de MJOP, de brandveiligheidstekeningen, de vluchtwegplattegronden, het bedrijfsnoodplan, de NEN3140-rapportage, de legionella-rapportage en wat dacht u van de inspecties en onderhoudsrapporten brandveiligheid, lift, klimaat, beveiliging etc.

Verzamelen van de informatie en documentatie, desnoods doen we de inspecties zelf

Compertius is erin gespecialiseerd om de informatie te achterhalen. We draaien onze hand er niet voor om kopie├źn op te vragen bij bouw- en woningtoezicht. Daarbij hebben we inmiddels al heel wat archiefdozen bij opdrachtgevers doorgespit om de informatie te achterhalen. Daar waar we de informatie echt niet kunnen achterhalen, doen we het zelf. We zijn met ons zusterbedrijf gecertificeerd voor het uitvoeren van de NEN 3140-inspectie, de NEN 2767 MJOP, de brandscan, het energielabel, de legionella-inspectie en de asbestinspectie. Ook voor het inmeten van de plattegronden en de NEN 2580-meting bent u bij ons aan het juiste adres.

Hoe stellen wij de informatie beschikbaar?

Voor onze klanten hebben wij het 'Compertius OGdata'. In OGdata slaan wij op onze beveiligde servers de informatie digitaal op. Deze servers voldoen aan de ISO 27001-criteria qua informatieveiligheid (onder andere door two-factor authentication). Onze klanten kunnen met hun unieke code en two-factor authentication inloggen in hun portal en beschikken dus altijd, realtime, over de laatste en meest recente informatie.

Hoe bewaken wij de dat informatie actueel en up-to-date is?

We gaan een stap verder en helpen onze klanten om de informatie up-to-date te houden. Veel gebouwgebonden informatie heeft een bepaalde geldigheidsduur. Zo kent een certificaat van goedkeuring van een lift een geldigheidsduur. Hetzelfde geldt voor het asbestbeheerplan, de verplichte inspectietaken van de brandmeldinstallatie en de brandblusmiddelen. OGdata kan per document de geldigheid inlezen en informeert u tijdig. Op deze manier helpen wij u om uw gebouw te beheren.

Onze klanten