Tekeningenbeheer

Alle gebouwen in Nederland hebben een technische administratie nodig. Zij dienen te voldoen aan wettelijke eisen volgens Europese richtlijnen en feitelijk in kaart gebracht te zijn. En dat is waar wij u van dienst kunnen zijn. Tekenwerk is sinds 1994 ons vak.

Sinds onze oprichting zijn wij verantwoordelijk voor het beheren en reviseren van bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige tekeningen. Wij zorgen ervoor dat u letterlijk inzicht krijgt en houdt in uw gebouw door middel van tekeningen met bijbehorende specificaties en kengetallen. Wat bevindt zich in welke ruimte? Wat is de oppervlakte van de gehele afdeling? Wij zorgen ervoor dat dit voor u en alle gewenste derden inzichtelijk is zodat het gebouw voldoet aan geldende voorschriften.

Wij verzorgen periodieke inspecties aan uw vastgoed. Daarbij letten wij specifiek op afwijkingen, die we direct noteren en verwerken in tekeningen. Zo garanderen wij een up-to-date bouwkundige en installatietechnisch situatie, die voldoet aan Europese richtlijnen (NEN-EN-ISO). Het verzorgen van meetrapportages en certificaten die voldoen aan de wettelijke normeringen, vormt hier de basis voor.

Onze tekenaars, inspecteurs en vastgoedadviseurs: kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie

Het leveren van de beste kwaliteit is elke dag ons streven. Onze tekenaars zijn dan ook allen gediplomeerd in een minimaal mbo-bouwkundige, elektrotechnische of werktuigbouwkundige achtergrond en NEN 2580-, NEN 2767- en NEN 3140-gecertificeerd. Bijscholing is dan ook vanzelfsprekend. Het volgen van cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en zo efficiënt mogelijk werk voor de klant te leveren, staat dan ook centraal bij ons.

Ons tekenwerk verzorgen wij met de programma’s AutoCAD, Revit en de 'add-on-pakketten' Stabiplan en Cadac (voorheen Nordined).

Compertius garandeert een vastgoedservice van hoge kwaliteit door middel van een speciaal geprogrammeerd document- en tekeningbeheersysteem, OGdata, ons Facility Management Systeem.

Ons Facility Management Systeem: OGdata, real-time beschikbaar

Voor onze klanten hebben wij het 'Compertius OGdata'. In OGdata slaan wij op onze beveiligde servers de informatie digitaal op. Deze servers voldoen aan de ISO 27001 criteria qua informatieveiligheid (onder andere door two-factor authentication). Onze klanten kunnen met hun unieke code en two-factor authentication inloggen in hun portal en beschikken dus altijd, realtime, over de laatste en meest recente informatie.

Hoe bewaken wij de dat informatie actueel en up-to-date is?

We gaan een stap verder en helpen onze klanten om de informatie up-to-date te houden. Veel gebouwgebonden informatie heeft een bepaalde geldigheidsduur. Zo kent een certificaat van goedkeuring van een lift een geldigheidsduur. Hetzelfde geldt voor het asbestbeheerplan, de verplichte inspectietaken van de brandmeldinstallatie en de brandblusmiddelen. OGdata kan per document de geldigheid inlezen en informeert u tijdig. Op deze manier helpen wij u om uw gebouw te beheren.

Onze klanten