Bouwkundige tekeningen

Compertius beheert uw bouwkundige tekeningen. In de basis begint het vastgoedbeheer met de bouwkundige tekeningen. Op deze tekeningen staan namelijk de afmetingen, de indeling en het gebruik aangegeven. Zonder goede en bijgewerkte tekeningen is het wel erg lastig om uw vastgoed te beheren.

Welke bouwkundige tekeningen zijn essentieel?

Voor betrouwbaar vastgoedbeheer moet u minimaal beschikken over duidelijke en gemaatvoerde plattegronden, van het terrein en van alle bouwlagen van het gebouw. Deze tekeningen zijn de basis voor vergunningen, verhuur, (brand)veilig gebruik, indelingen en onderhoud. Naast de plattegronden zijn veelal de tekeningen van de gevels belangrijk voor aanzichten, voor het projecteren van reclame-uitingen en het onderhoud.

Compertius zorgt voor actuele bouwkundige tekeningen

Wij gaan ervoor zorgen dat u weer beschikt over de juiste, actuele bouwkundige tekeningen. Wij zoeken de laatste versies op in uw archief, of in het archief van onderhoudspartijen of de gemeente. Wij zorgen dat deze digitaal beschikbaar zijn en dat deze kloppen met de huidige situatie. Op basis van deze bijgewerkte tekeningen kunnen wij tal van diensten verzorgen. Denk aan een NEN 2580-oppervlakterapportage, de ontruimingsplattegronden, indelingstekeningen etc.

Compertius draagt zorg voor de integrale aanpak, indeling, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch!

De adviseurs van Compertius zijn ervaren gebouwadviseurs en denken graag met u mee. Wij weten als geen ander dat een aanpassing van de bouwkundige situatie of indeling gevolgen heeft voor de elektrische installatie of het klimaat. Wij zijn in staat om deze aanpassing integraal door te voeren. Hiermee zorgt u dat een indelingsaanpassing geen klimaatklachten tot gevolg heeft, dat de verdeling van de verlichting nog steeds klopt en dat de (brand)veiligheid in orde blijft.

Hoe stellen wij de informatie beschikbaar?

Voor onze klanten hebben wij het 'Compertius OGdata'. In OGdata slaan wij op onze beveiligde servers de informatie digitaal op. Deze servers voldoen aan de ISO 27001-criteria qua informatieveiligheid (onder andere door two-factor authentication). Onze klanten kunnen met hun unieke code en two-factor authentication inloggen in hun portal en beschikken dus altijd, realtime, over de laatste en meest recente informatie.

Inmeten van uw vastgoed?

Compertius is dé partij voor het snel en vakkundig inmeten van uw vastgoed. Grote en complexe gebouwen doen we met 3D-laserscanning, kleinere gebouwen snel en flexibel met moderne laser afstandmeters. Onze inspecteurs zijn NEN 2580-gecertificeerd, onze rapportages zijn betrouwbaar.

CAD, BIM of BIM-ready?

Wij leveren uw tekeningen op in het door u gewenste formaat. Wij adviseren u hier graag in. Voor veel toepassingen volstaan de gewone CAD-tekeningen, voor modern vastgoedbeheer en complexere gebouwen stappen wij over naar BIM 3D-tekeningen.

Onze klanten