Werktuigbouwkundige tekeningen

Compertius beheert uw werktuigbouwkundige tekeningen. Deze zijn essentieel voor veilig gebouwbeheer. Op deze tekeningen staat namelijk de opbouw van de werktuigbouwkundige installatie, drinkwater, klimaat en luchtbehandeling, afvalwater, regenwater en ook technische installaties voor gas en procesgebonden vloeistoffen. Deze tekeningen zijn nodig voor het veilig beheren, onderhouden en aanpassen van de werktuigbouwkundige installatie. Conform de normen BRL 6010 bent u verplicht om te beschikken over actuele en juiste tekeningen van de drinkwaterinstallatie in het kader van legionellabeheer. Zonder goede en bijgewerkte werktuigbouwkundige tekeningen is het onmogelijk uw vastgoed veilig en conform de eisen te beheren.

Welke werktuigbouwkundige tekeningen zijn essentieel?

Voor betrouwbaar vastgoedbeheer moet u minimaal beschikken over duidelijke bijgewerkte tekeningen van de werktuigbouwkundige installatie. Minimaal benodigd zijn de tekeningen van de drinkwaterinstallatie in het kader van legionellabeheer. Voor goed onderhoud van uw binnenklimaat zijn tevens de tekeningen van de klimaatinstallatie essentieel. Hiermee voorkomt u klimaatklachten.

Deze tekeningen zijn de basis voor onderhoud, inspecties, comfortabel gebruik en indelingen.

Compertius zorgt voor actuele werktuigbouwkundige tekeningen

Wij gaan ervoor zorgen dat u weer beschikt over de juiste, actuele werktuigbouwkundige tekeningen. Wij zoeken de laatste versie op in uw archief, of in het archief van onderhoudspartijen of de gemeente. Wij zorgen dat deze digitaal beschikbaar zijn en dat deze kloppen met de huidige situatie. Op basis van deze bijgewerkte tekeningen kunnen wij tal van diensten verzorgen, denk aan de een BRL 6010 legionella-rapportage, energieanalyses, klimaatadvies etc.

Compertius draagt zorg voor de integrale aanpak, indeling, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch!

De adviseurs van Compertius zijn ervaren gebouwadviseurs en denken graag met u mee. Wij weten als geen ander dat een aanpassing van de bouwkundige situatie of indeling gevolgen heeft voor de elektrische installatie of het klimaat. Wij zijn in staat om deze aanpassing integraal door te voeren. Hiermee zorgt u dat een indelingsaanpassing geen klimaatklachten tot gevolg heeft, dat de verdeling van de verlichting nog steeds klopt en dat de (brand)veiligheid in orde blijft.

Hoe stellen wij de informatie beschikbaar?

Voor onze klanten hebben wij het 'Compertius OGdata'. In OGdata slaan wij op onze beveiligde servers de informatie digitaal op. Deze servers voldoen aan de ISO 27001-criteria qua informatieveiligheid (onder andere door two-factor authentication). Onze klanten kunnen met hun unieke code en two-factor authentication inloggen in hun portal en beschikken dus altijd, realtime, over de laatste en meest recente informatie.

Inmeten van de werktuigbouwkundige installatie van uw vastgoed?

Compertius is dé partij voor het snel en vakkundig inmeten van de werktuigbouwkundige installatie van uw vastgoed. Onze ervaren werktuigbouwkundige inspecteurs zijn in staat om zelfs zonder enige beschikbare tekening uw werktuigbouwkundige installatie in kaart te brengen.

Onze inspecteurs zijn degelijk opgeleid, ervaren en gecertificeerd, onze rapportages zijn betrouwbaar.

CAD, StabiCAD, Nordined, BIM of BIM-ready?

Wij leveren uw tekeningen op in het door u gewenste formaat. Wij adviseren u hier graag in. Voor veel toepassingen volstaan de gewone CAD-tekeningen, voor modern vastgoedbeheer en complexere gebouwen is Compertius de specialist op het gebiwd van “database gestuurd CAD-tekenwerk" als StabiCAD en Nordined. Voor moderne vastgoedbeheer stappen wij direct over naar BIM 3D-tekeningen.

Onze klanten